Kruisweg

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 13/02/2021 - 05/04/2021
Hele dag

Locatie
De Voorhof

Categorieën


Het plan was, om de veertien werken van Een diepe voor in de aarde in de veertigdagentijd (vanaf 13 februari) tentoon te stellen in de Voorhof te Kesteren. Omdat echter de verwachting is dat we voorlopig nog met meer of minder strenge corona-maatregelen te maken hebben, is besloten om de fysieke tentoonstelling te verplaatsen naar de veertigdagentijd van 2022. Marijke zal echter in de aanloop naar de Stille Week van dit jaar een inleidende digitale presentatie aanbieden via de site van het Gele Boekje. Nadere informatie hierover volgt nog.

‘Een diepe voor in de aarde’  is een serie van veertien schilderingen en gedichten, gemaakt door kunstenares Marijke van Dijk in samenwerking met schrijver Steven van Campen. Het werk is geïnspireerd op de klassieke kruisweg, maar de thema’s die dit verhaal aanreikt, blijken  zeer actueel: zij verbeelden de levensweg die ieder van ons op aarde gaat, de kringloop van geboorte, bloei, dood en nieuwe lente

De veertien werken en het bijbehorende boek zullen in de veertigdagentijd van 2021 te zien zijn in De Voorhof te Kesteren.