Meervoudig religieus

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 28/01/2021
20:00 - 22:00

Locatie
De Voorhof

Categorieën


Vanwege de voortdurende strenge lockdown, zal deze lezing van Joantine Berghuijs alleen via een livestream bij te wonen zijn. De lezing zal achteraf nog 2 weken te bekijken zijn via Kerkdienst Gemist. De benodigde links zullen binnenkort op deze pagina vermeld worden.

Veel Nederlanders laten zich tegenwoordig inspireren door meer dan één religie.

Religiewetenschapper Joantine Berghuijs bestudeerde dit onderwerp in samenwerking met de hoogleraren Manuela Kalsky (theoloog) en André van der Braak (filosoof en zenleraar). Om hoeveel ‘meervoudig religieuze’ mensen gaat het eigenlijk in Nederland? Welke religies worden gecombineerd? Hoe komen mensen ertoe om uit meerdere religies te putten en welke betekenis hebben die religies in hun leven? Hoe zit het met religieuze trouw? Wat is de relatie tussen meervoudige religiositeit en de afname van kerklidmaatschap? In de lezing zullen bovenstaande vragen aan de orde komen.

Joantine Berghuijs is onderzoeker op het gebied van hedendaagse religie en nieuwe vormen. Zij is auteur van het boek Meervoudig religieus: Spirituele openheid en creativiteit onder Nederlanders.

U kunt zich hier Aanmelden voor deze activiteit

Wilt u bij het aanmelden doorgeven: uw naam, telefoonnummer, woonplaats, met hoeveel personen u komt en of u vervoer wenst of vervoer aanbiedt?