Pionieren in de PKN

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 31/03/2020
20:00 - 22:00

Locatie
De Rank

Categorieën


INLEIDING EN GESPREK

Naast de ‘traditionele’ kerken zijn er nieuwe kerkvormen aan het ontstaan (fresh expressions of church). Het gaat om gemeenschappen die toegankelijk zijn voor tijdgenoten die zich om wat voor reden dan ook niet bij bestaande gemeenschappen voegen. Nu in 2019 zijn er circa 100 pioniersplekken actief en er staan er zo’n 100 op stapel. In januari 2019 heeft Ds Wilma Hartogsveld ons al enthousiast verteld over pionieren in de Vierplek (Ressen, Lent, Oosterhout).

Bij pionieren gaat het om het zoeken (en vinden) van een nieuwe vorm van kerkzijn. En dan met mensen die tot voor kort eigenlijk nooit meer in een kerk kwamen. Zo’n nieuwe vorm kan zich in de loop van enkele jaren ontwikkelen. De pioniersreis verloopt volgens het onderstaande proces, dat Christiaan Cevaal ons deze avond zal uitleggen:

Christaan Cevaal werkt bij het landelijk team pionieren van het dienstencentrum van de PKN is onze spreker. Hij is in dienst als startbegeleider pionieren. Voor zijn werk begeleidt hij groepen door het hele land die nieuwe pioniersplekken op willen starten.

U kunt zich hier Aanmelden voor deze activiteit

Wilt u bij het aanmelden doorgeven: uw naam, telefoonnummer, woonplaats, met hoeveel personen u komt en of u vervoer wenst of vervoer aanbiedt?