Bidden met Augustinus

Datum/Tijd
Date(s) - 14/01/2021
20:00 - 22:00

Locatie
De Vloedschuur

Categorieën Geen Categorieën


Deze avond over Bidden met Augustinus op 14 januari, kan helaas niet doorgaan vanwege de aangescherpte lockdown-maatregelen. Voor dit programmaonderdeel zal een ander tijdstip worden gevonden, waarschijnlijk in het volgende seizoen.

Wat is bidden volgens Augustinus, hoe zou je kunnen bidden? Deze vragen komen aan bod op deze avond voorafgaand aan de week van het gebed (17 t/m 24 januari).

Kerkvader Augustinus benadert God als een persoonlijke vriend met wie we een relatie kunnen aangaan. Augustinus lijkt wel voortdurend in gesprek met God waarbij hij ook ons als lezers toelaat.

Met God in contact komen betekent voor Augustinus dan ook eerst langs je eigen hart gaan: bij je zelf naar binnen kijken en jezelf leren kennen. Aan de hand van citaten uit zijn werk wordt het bidden door en met Augustinus toegelicht.

 

“Soms zit je in ellende en narigheid en wil je gaan bidden. En als je dat wilt, bedenk je wat je God wilt gaan zeggen in je gebed, zoals een zoon die rekent op de barmhartigheid van zijn vader. … Meestal luistert God meteen als je zoiets zegt. God was al bij je toen je overwoog te gaan bidden, net zoals Hij bij je is als je er echt mee begint.”  uit: Augustinus, Als korrels tussen kaf.

De lezing wordt gehouden door drs. Ingrid van Neer-Bruggink verbonden aan het Augustijns Instituut en als lekenaugustijn verbonden aan de Orde der Augustijnen.

U kunt zich hier Aanmelden voor deze activiteit

Wilt u bij het aanmelden doorgeven: uw naam, telefoonnummer, woonplaats, met hoeveel personen u komt en of u vervoer wenst of vervoer aanbiedt?