Wat doe ik hier in Godsnaam?

Datum/Tijd
Date(s) - 22/10/2015
20:00 - 23:00

Locatie
De Vloedschuur

Categorieën Geen Categorieën


Meestal vraagt men aan een predikant niet wat hij zelf gelooft, al kan dat in zijn preken en gebeden wel doorklinken.
Uitgever De Arbeiderspers vroeg aan Carel ter Linden in te gaan op de vraag: ’Wat gelooft u zelf of wat gelooft u niet (meer)? Wat zou u aan uw kinderen kunnen en willen doorgeven?
Aan dit verzoek is gehoor gegeven met het schrijven van het boek ’Wat doe ik hier in Godsnaam?’ (2013). Daarin wordt de geest van een nieuwe tijd geschetst waarin het geloof veel minder dan vroeger gedijen kan.
Is er nog verbinding te leggen tussen de God van de Bijbel en het hele proces van evolutie met al zijn schoonheid, maar ook met zijn bittere en wrede kanten zoals natuurrampen, ziekten…

In de ogen van de schrijver is God een geestelijke werkelijkheid, wiens Stem hoorbaar is in het optreden van de profeten van Israël tot en met Jezus, als een appèl tot humaniteit te midden van een raadselachtige en soms vijandige wereld.
Die Stem is niet los te denken van wat het volk Israël zelf in een lange ontwikkeling aan inzichten over het leven heeft opgedaan.

Over het bovenstaande gaat de lezing en na de pauze is er gelegenheid tot het stellen van vragen.

Ds. Carel ter Linden(1933) was onder andere voorganger in de Haagse Kloosterkerk en bij bijzondere diensten met de koninklijke familie.

Bookings

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.