4. Zingen in de Adventstijd

Datum/Tijd
Date(s) - 27/11/2022
15:00 - 16:30

Locatie
Protestantse Kerk Driel

Categorieën


Wat is er mooier, dan in deze donkere dagen van verwachting samen te zingen, te luisteren naar orgelmuziek, en uit te kijken naar Kerst? In het Liedboek van 2013 telt de rubriek ‘Adventstijd’34 liederen (432 t/m 466). Niet al deze liederen zijn even bekend. Al zingend gaan we op de middag van Eerste Advent een aantal bekende en minder bekende Adventsliederen zingen. Ook een keur aan Kerstliederen, uit het Liedboek en uit andere bundels en tradities, staat op het programma.

Cees Meijering speelt voor ons op het Conacher orgel van de fraai gerestaureerde middeleeuwse kerk van Driel. Cees studeerde bij Jaap Zwart (orgel) en Jan Bonefaas (orgel en koordirectie) en was dirigent voor verschillende koren. Hij heeft met zijn koren diverse CD’s uitgebracht, waarbij zijn voorliefde voor de Engelse koortraditie sterk naar voren komt.

Cees is als vaste organist verbonden aan verschillende kerken in de Betuwe.

U kunt zich opgeven met het vertrouwde formulier dat u in het Gele Boekje vindt, of via aanmeldengeleboekje@gmail.comWilt u bij het aanmelden doorgeven: uw naam, telefoonnummer, e-mail adres, woonplaats, met hoeveel personen u komt en of u vervoer wenst of vervoer aanbiedt?