Programma 2020/2021

In een bijzondere tijd is er een nieuw programma van de Regionale werkgroep VIS (Verdiepen, Inspireren en Samenkomen). Het vorige seizoen eindigde in de drukste maand op een bijzondere wijze: in maart viel plotseling alles stil. Op het moment dat het programma voor seizoen 2020/2021 wordt samengesteld, worden de maatregelen rond het coronavirus voorzichtig versoepeld.

Als Regionale werkgroep VIS hebben wij verschillende mogelijkheden afgewogen voor het komende seizoen. Uiteindelijk is besloten iets later te starten zonder openingsvoorstelling en wat minder activiteiten op de agenda te zetten. Ondanks die beperkingen denken wij dat het programma zeker de moeite waard is.

Sommige activiteiten die het vorige seizoen niet door konden gaan, vindt u in het nieuwe programma terug. Excursies naar een synagoge of museum zijn niet in het programma opgenomen. Het vertrouwde filmcafé staat wel op het menu, net als een creatieve activiteit. Verder zijn er mooie nieuwe activiteiten opgeVISt.

Als werkgroep hebben wij altijd aangegeven dat het fijn is als u zich opgeeft voor een activiteit. Wij weten dan of de activiteit door kan gaan en mocht dat niet zo zijn, dan kunnen wij dat laten weten aan wie zich hebben opgegeven. Voor het komende seizoen geldt dat wie zich opgegeven hebben welkom zijn, totdat het maximum aantal toe te laten personen bereikt is. Voor wie zich niet opgegeven heeft is er mogelijk geen plaats in de herberg. Ook de VISsers moeten zich houden aan de richtlijnen van het RIVM, zolang die blijven gelden.

Bij alles wat anders is geworden in het ‘nieuwe normaal’, is er ook nog iets net als ‘vroeger’: alle VIS-activiteiten zijn kosteloos toegankelijk. En net als vroeger staat er bij de uitgang de vertrouwde Gele Bus. Daar kunt u weer uw vrijwillige bijdrage in deponeren. Ook het tarief van koffie en thee blijft op het vertrouwde niveau van € 0,80.

Het belooft ondanks alles een inspirerend anderhalvemeterseizoen te worden!