De dankbare Luther… theologie aan de eettafel

Datum/Tijd
Date(s) - 01/11/2017
20:15

Locatie
De Voorhof

Categorieën Geen Categorieën


 vertelling

Op 31 oktober van dit jaar 2017 wordt wereldwijd herdacht dat Maarten Luther 500 jaar geleden de aanzet gaf tot wat de Reformatie werd. Vaak wordt stilgestaan bij de theologische inzichten van Luther en de kerkhervormers na hem. Maar wie was hij als mens, wat weten we van zijn leven in Duitsland?

De voormalige monnik trouwde met Catharina van Bora, stichtte een gezin en woonde in het voormalige klooster van Wittenberg. Tijdens de uitgebreide maaltijden met bezoekers werd goed gedronken en kwam van alles ter tafel en niet alleen theologische kwesties. Catharina speelde een grote rol.

Onder het motto ’De dankbare Luther: theologie aan de eettafel’ houdt Heleen Zorgdrager hierover ongetwijfeld een smeuïg verhaal. Het is ten slotte Dankdag! Ook verkent zij hoe Luther met vrouwen omging, tegen huwelijk en seksualiteit aankeek en hoe dat zou doorwerken in de Reformatie.

Deze avond wordt samen met de Raad van Kerken Rhenen-Kesteren georganiseerd.

Luther

Prof. dr. Heleen Zorgdrager is hoogleraar Systematische Theologie aan de PThU met bijzondere aandacht voor gender. Zij studeerde onder andere in Wittenberg.

Wilt u zich opgeven voor deze activiteit, klikt u dan op aanmelden.