De helende natuur

Datum/Tijd
Date(s) - 25/04/2018
20:00

Locatie
Het Zendingslokaal

Categorieën Geen Categorieën


                                                           inleiding en bezoek

Kruiden en wilde planten zijn een bron van helend vermogen voor mens en dier als wij  beschikken over de juiste kennis.

Bij voorbeeld: Voor apen in de Apenheul is een kruidentuin aangelegd nadat ontdekt werd dat apen op zoek gingen naar specifieke kruiden bij stress na ruzie.

In Zuid Europese landen gaan mensen, vooral de oudere, nog met een mandje de bergen en velden in om kruiden en wilde planten te plukken. Helaas staat deze gewoonte onder druk.

Kruiden zijn niet alleen heerlijk als smaakmakers in ons eten of als natuurlijk geneesmiddel bij kwaaltjes, maar vooral belangrijk om onze weerstand te verbeteren en de spijsvertering beter te laten werken. Welke kruiden en wilde planten in onze natuur eetbaar zijn en wat de stoffen zijn die zorgen voor de positieve werking op onze gezondheid, wordt op deze avond besproken.

Als aanvulling kunt u een bezoek brengen aan de  kruidentuin en kas op dinsdag 15 mei om 19.00 uur in de Achterstraat 7 te Randwijk.

Paula van Lingen is oorspronkelijk opgeleid tot diëtist. Rond haar veertigste werd ze eerst hovenier en later herborist. Het eten van wilde planten en bloemen heeft haar veel goeds gebracht.

Wilt u zich opgeven voor deze activiteit, klikt u dan op aanmelden.