Duurzame voeding

Datum/Tijd
Date(s) - 17/02/2016
20:00 - 22:00

Locatie
Het Zendingslokaal

Categorieën Geen Categorieën


Ooit was er het ’Conciliair proces voor gerechtigheid, vrede en heelheid van de schepping’, waarbij de Wereldraad van Kerken christenen opriep om op te komen voor deze waarden.

Ooit…..Nu horen we er nooit meer over. Toch beseffen de meeste mensen wel dat deze aarde niet ons eigendom is, maar dat wij haar ’te leen’ hebben en te zijner tijd moeten doorgeven aan onze kinderen. We zijn met een Bijbelse term rentmeesters van deze aarde en haar rijkdom.

De media informeren ons over de opwarming van de aarde en de gevolgen daarvan. Het verontrust ons. Niet iedereen realiseert zich echter dat ons consumptiepatroon een groot beslag legt op natuurlijke hulpbronnen als fossiele brandstoffen, mineralen en landbouwgrond. Als iedereen zo zou eten als wij Nederlanders dat gemiddeld doen, dan zouden er 3,6 aardbollen nodig zijn.

Op deze avond krijgt u informatie over hoe we onze voedselkeuze zo kunnen veranderen dat we de druk op onze aarde kunnen verminderen en toch lekker en gezond kunnen eten.
Na de pauze is er ruime gelegenheid voor vragen.

Maria Teunissen van Manen is gepensioneerd hogeschool-docent en heeft ongeveer 42 jaar ervaring als docent voedingsvakken aan HBO opleidingen.

Bookings

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.