Filmcafé 1

Datum/Tijd
Date(s) - 25/11/2016
20:00 - 22:30

Locatie
De Vloedschuur

Categorieën Geen Categorieën


kijken en beleven

Al vele jaren worden er twee of drie films vertoond in het V&T seizoen. Vaak met een thema waarover een nagesprek mogelijk is. Zo nu en dan verplaatst het Filmcafé zich in de regio. Na een aantal jaren in De Rank en vervolgens in De Voorhof, is nu De Vloedschuur aan de beurt als locatie voor het Filmcafé.

Dit jaar hebben we gekozen voor twee films over de bijzondere kracht van muziek.

Vandaag, 25 november:
A Late Quartet (VS, Yaron Zilberman 2012)film 1

Een strijkkwartet bestaat al bijna vijfentwintig jaar.
De muziek die ze maken, brengt de leden dicht bij elkaar.
Tot het moment dat de cellist geveld wordt door een ernstige ziekte. Dan komen de spanningen boven, maar hun passie voor de muziek blijft onverminderd.

 

 

27 januari:
Over Canto (NL, Ramon Gieling 2011)

Canto Ostinato vafilm 2n de componist Simeon ten Holt laat niemand onberoerd. Dit bijzondere muziekstuk uit de jaren ’70 staat centraal in deze intrigerende documentaire. Over Canto vertelt de verhalen van mensen die door de muziek gegrepen zijn. Het laat zien dat muziek in staat is een radicale verandering in iemand teweeg te brengen.

De toegang is vrij. Wel bestaat de mogelijkheid een financiële bijdrage te leveren bij de uitgang.

Rob Hoekstra leidt de film in en verzorgt het nagesprek. Hij is in zijn vrije tijd onder andere regisseur van theatergezelschappen.

Wilt u zich aanmelden? Dan kunt u een bericht sturen naar marry43@live.nl. Wilt u hierbij aangeven om welke activiteit het gaat, met hoeveel personen u wilt komen en of u vervoer aanbiedt of graag opgehaald wilt worden?