Het groene geloof

Datum/Tijd
Date(s) - 02/03/2016
20:00 - 23:00

Locatie
Het Zendingslokaal

Categorieën Geen Categorieën


Deze avond worden we uitgedaagd door Bart Kruijt om, in gesprek met elkaar, ons te buigen over de vraag wat ons zou kunnen bewegen om duurzamer te leven, of juist niet.
Is duurzaamheid een kwestie van harde feiten en ijzeren logica, of een kwestie van keuzes, gedrevenheid en geloof? Wat betekenen die begrippen eigenlijk? En zijn er grenzen aan idealen als duurzaamheid, ontwikkeling, gelijkheid en democratie?
Hopelijk gaan we na afloop naar huis met een scherper idee over onze eigen drijfveren op dit gebied en concrete ideeën over wat wij zelf willen bijdragen aan een duurzame wereld.

Bart Kruijt is klimaatwetenschapper in Wageningen, met name op het gebied van tropische bossen en klimaatverandering. Daarnaast is hij actief in zowel de Vluchtheuvelkerk als in het Humanistisch Verbond, en heeft hij samen met geestverwanten in de afgelopen jaren in Hemmen een serie kritische gespreksmiddagen georganiseerd rond ‘duurzaam leven en levenshouding’. In januari 2013 schreef hij een essay in Trouw’s ‘Letter en Geest’ over ‘Het groene geloof’.

Bookings

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.