Judith

Datum/Tijd
Date(s) - 08/03/2021
20:00 - 22:00

Locatie
Ons Gebouw

Categorieën Geen Categorieën


De boeiende lezing op 8 maart van Ds. Ella Kamper, over het Bijbelboek Judith, is opgenomen. De lezing is terug te kijken via deze LINK.

Deze avond bestaat uit twee delen. Het eerste deel van de avond gaat over het verhaal van het deutero-canonieke boek Judith en over de situatie waarin dit boek is geschreven. Het tweede deel van de avond gaat het over de doorwerking van dit boek in de kunst.

Het zijn niet de minste kunstenaars die het verhaal hebben verwerkt in een schilderij of beeldhouwwerk, muziekstuk of gedicht: Botticelli, Caravaggio, Donatello, Rembrandt, Klimt, Vivaldi, Mozart enzovoort.

Het wordt een ontdekkingstocht naar het verhaal van Judith, naar de verbeelding van het boek in de kunst en naar de mogelijke betekenis van dit boek voor vandaag.

Ds Ella Kamper leidt deze avond. Zij is als predikant verbonden aan de PKN-gemeenten Driel en (tijdelijk) aan de Vloedschuur te Heteren.

U kunt zich hier Aanmelden voor deze activiteit

Wilt u bij het aanmelden doorgeven: uw naam, telefoonnummer, woonplaats, met hoeveel personen u komt en of u vervoer wenst of vervoer aanbiedt?