Bezoek St. Agatha Klooster

Datum/Tijd
Date(s) - 30/09/2021
14:00 - 17:00

Locatie
Klooster Sint Agatha

Categorieën Geen Categorieën


Wie het dorp Sint Agatha nadert, ziet het klooster van verre liggen. Het wordt sinds 1371 onafgebroken bewoond door Kruisheren. Ook nu is het oudste klooster van Nederland een plaats waar het leven van alledag wordt gecombineerd met stilte en bezinning.

Na een inleiding, volgt een rondleiding en bezoeken we de tentoonstelling die in het teken staat van de bijzondere kloostertuin en het 650-jarig bestaan van het klooster. Hierbij wordt ook aandacht gegeven aan het in februari teruggeplaatste Mauritsraam in de kloosterkerk. Na afloop kunt u nog een bezoek aan de kloostertuin brengen.

De excursie duurt van 14.00 uur tot ongeveer 17.00 uur. Eigen bijdrage € 4,–. We reizen met de auto. Bij aanmelding graag vermelden of u een auto heeft en zo ja hoeveel mensen kunnen meerijden. Maximaal aantal deelnemers: 15 Na aanmelding ontvangt u nadere details. De rondleiding wordt verzorgd door het Erfgoedcentrum Nederlands Kloosterleven ( www.kloostersintagatha.nl/).

U kunt zich hier Aanmelden voor deze activiteit

Wilt u bij het aanmelden doorgeven: uw naam, telefoonnummer, woonplaats, met hoeveel personen u komt en of u vervoer wenst of vervoer aanbiedt?