Armeens Apostolische kerk

Datum/Tijd
Date(s) - 05/06/2021
10:30 - 14:00

Categorieën Geen Categorieën


Een bezoek aan de Armeens Apostolische kerk in Arnhem.

Het bezoek aan de Armeens Apostolische Kerk in Arnhem kan helaas niet doorgaan, vanwege de nog strikte corona-maatregelen in deze kerkelijke gemeente.

De Armeens Apostolische kerk behoort tot één van de oudste christelijke kerken. Armenië was in 301 de eerste natie die officieel koos voor het christendom en in Nederland werd de eerste Armeense kerk zo’n 300 jaar geleden gesticht. Onder de 1 miljoen christenmigranten in Nederland bevinden zich ongeveer 25.000 Armeense christenen. De Armeense spiritualiteit is sterk bepaald door het lijden. De liturgische taal is klassiek Armeens.

In de Armeense kerk in Arnhem wordt eens per maand op zaterdag een eucharistieviering gehouden. Wij zijn uitgenodigd om zo’n viering bij te wonen. Om 11.00 uur begint de kerk-dienst. We ontvangen de Nederlandse vertaling van de heilige liturgie. Na de kerkdienst is er gelegenheid om leden van deze geloofsgemeenschap te ontmoeten, waarbij te genieten valt van een scala aan lekkere hapjes, gebak en broodjes. 

 

Etchmiadzin kathedraal,
de moederkerk van de Armeens Apostolische kerk

 

Deelnemers ontvangen nadere informatie over het bezoek en het samen-reizen.

Maria Teunissen van Manen organiseert deze excursie. Zij is lid van de werkgroep VIS namens de protestantse gemeente De Rank te Zetten.

U kunt zich hier Aanmelden voor deze activiteit

Wilt u bij het aanmelden doorgeven: uw naam, telefoonnummer, woonplaats, met hoeveel personen u komt en of u vervoer wenst of vervoer aanbiedt?