6. Geloof in beweging

Datum/Tijd
Date(s) - 07/02/2024
20:00 - 22:00

Locatie
Vluchtheuvelkerk

Categorieën


Uiting geven aan je gevoel, aan je geloof, via je lijf. Kan dat? Jazeker!
Susanne de Jong-Tennekes is theologe en opgeleid in dans en bewegingsexpressie. En ze gaat met ons dansen! “Dansen is een heerlijke manier om uit je hoofd en in je lijf te komen”, zegt ze, “zeker als je niet hoeft na te denken welke danspasjes je moet volgen omdat je vrij bent om helemaal te bewegen zoals jij wilt. Zeg ‘ja’ tegen de beweging die al in je zit. En maak je niet te veel zorgen over hoe het er uit ziet. De beweging die je van binnenuit maakt, is eigenlijk de mooiste die er is.”

Susanne begeleidt ons in het warm en los maken van ons lijf. Zij verduidelijkt: “We werken met een prachtig beeld uit Psalm 1. Daarin wordt een gelukkig mens vergeleken met een boom, die wortelt waar water stroomt.” We proberen al dansend te putten uit onze eigen, innerlijke bron, zodat je misschien even ‘uit de tijd’ bent en tegelijkertijd meer dan ooit ‘in het nu’.

Deze workshop is geschikt voor jong en oud, fit en minder fit!

Susanne de Jong-Tennekes maakt deel uit van ‘de 7evende Hemel’, een collectief van creatievelingen op het gebied van spiritualiteit en geloof. Ze is geestelijk verzorger in een zorginstelling in Utrecht en heeft daarnaast een praktijk in haptotherapie. Dansen brengt haar dichter bij zichzelf en dichter bij de bron van leven.

Deze workshop is geschikt voor jong en oud, fit en minder fit!

U kunt zich opgeven met het vertrouwde formulier dat u in het Gele Boekje vindt, of via aanmeldengeleboekje@gmail.com. Wilt u bij het aanmelden doorgeven: uw naam, telefoonnummer, e-mail adres, woonplaats, met hoeveel personen u komt en of u vervoer wenst of vervoer aanbiedt?