7. Kruisweg

Datum/Tijd
Date(s) - 09/03/2024
14:00 - 15:30

Locatie
Kapelberg

Categorieën


In de afgelopen jaren is er in het programma van VIS op aandacht geweest voor Kruiswegen. Op de tweede zaterdag in maart is er gelegenheid een Kruisweg te bidden, zoals het ooit de bedoeling was van Kruiswegen. Een Kruisweg bidden betekent lopen langs 14 staties die de Kruisweg van Jezus verbeelden vanaf zijn gevangenneming tot zijn graflegging. Bij iedere statie wordt stil gestaan.

Bij elke statie is een korte lezing, een gebed, een lied en stilte. De Kruisweg bidden is een meditatieve wijze om dichtbij de kruisweg van Jezus te komen en deze te verbinden met ons eigen leven.

In Bergharen is de dichtstbijzijnde Kruisweg buiten met staties van Jac Maris (1900-1996). De staties staan in een grote cirkel op de Kapelberg rond een kapel die aan Maria is gewijd. Verspreid over het jaar zijn hier diverse vieringen. De Kruisweg wordt er ieder jaar ook op Goede Vrijdag gelopen.  We verzamelen bij de kapel, Molenweg 55, Bergharen.

Ds. Ella Kamper leidt deze middag. Zij is predikant van Protestantse Gemeente Driel en de Vloedschuurgemeente.

U kunt zich opgeven met het vertrouwde formulier dat u in het Gele Boekje vindt, of via aanmeldengeleboekje@gmail.com. Wilt u bij het aanmelden doorgeven: uw naam, telefoonnummer, e-mail adres, woonplaats, met hoeveel personen u komt en of u vervoer wenst of vervoer aanbiedt?