Als de dood…

Datum/Tijd
Date(s) - 05/10/2016
20:00 - 22:00

Locatie
De Vloedschuur

Categorieën Geen Categorieën


Nadenken over het levenseinde

lezing en gesprek

Het lijkt wel of gewoon doodgaan niet meer bestaat; sterven is hard werken. Er valt tegenwoordig veel te kiezen als het om sterven gaat. Hoe gaan we daar mee om?

We leven in een tijd waarin talloze vragen op ons afkomen, ook waar dit het levenseinde betreft:
Palliatieve zorg? Euthanasie? Zelfeuthanasie? Uit vrije wil je leven stopzetten? Beslissen over de dood van jezelf of van een ander? Een wilsverklaring opstellen? Wat houdt dit precies in? Hoe verhoudt zich dat met je levensovertuiging?

Juist omdat we kunnen kiezen houdt doodgaan ons meer dan ooit bezig. Het is van belang daarover na te denken en met elkaar in gesprek te zijn.

De inleider publiceert regelmatig en heeft onder andere de boeken Als de dood… (2015) en Het doodshemd heeft geen zakken (2011) geschreven.

Annemarieke van der Woude uit Nijmegen is de inleider op deze avond. Tot voor kort was zij geestelijk verzorger in verpleeghuis ONO te Renkum. Thans is zij als predikant verbonden aan de Remonstrantse gemeente te Oosterbeek. Daarnaast is zij redactiesecretaris van het tijdschrift Speling.

Wilt u zich aanmelden? Dan kunt u een bericht sturen naar marry43@live.nl. Wilt u hierbij aangeven om welke activiteit het gaat, met hoeveel personen u wilt komen en of u vervoer aanbiedt of graag opgehaald wilt worden?