Basisgemeente ’de Duif’

Datum/Tijd
Date(s) - 12/11/2017
08:30

Categorieën Geen Categorieën


                                                                                     excursie

Aan de Prinsengracht 756 te Amsterdam staat de kerk van basisgemeente ’De Duif’. In 1974 is dit gebouw gesloten door de toenmalige bisschop van Haarlem, maar opengehouden door de eigen gemeenteleden. In een stormachtige tijd van kerkverlaters is ’de Duif’ nog steeds een gedreven groep kerkgangers. Wij maken kennis met deze basisgemeente.

Duif

Zie ook www.deduif.net of Wikipedia of facebook. Wat kunnen wij van hen leren om in moeilijke tijden een gebouw als kerk open en als kerkgemeenschap draaiende te houden?

Vroeg nemen we de trein naar Amsterdam. Vanaf een metrohalte lopen wij naar de Prinsengracht. Daar maken wij een viering mee. Na afloop gaan wij samen met een aantal ’duiven’ in gesprek over  kerk/gemeente/vieren/organisatie/… noemt u maar op. Wij eten daar samen onze lunch en na afloop lopen wij terug over de grachten naar het Centraal Station. Of u kiest er voor om de zelfde weg via tram/metro naar het Amstel Station te gaan. Het vervoer kan gezamenlijk. Een retourtje met de  NS Amsterdam – Rhenen kost dan tussen de € 7,- á €10,-. Bijkomende kosten: €5,- voor de lunch.

Rob Kalle is lid van de Voorhof te Kesteren en geboren en getogen Amsterdammer.

Wilt u zich opgeven voor deze activiteit, klikt u dan op aanmelden.