De Golem

Datum/Tijd
Date(s) - 25/09/2016
19:30 - 21:00

Locatie
De Voorhof

Categorieën Geen Categorieën


Openingsvoorstelling

film, muziek en vertelling over een legende De Golem foto

De oude legende van De Golem wordt op de planken gebracht door Trio Wilde Eend. Dit gebeurt in een multimediale vorm. Het is een sterk verhaal over angst, geweld en verzet, met een verrassend actuele betekenis.

DE LEGENDE: De Golem is een monster van klei. Rabbi Jehuda Leib boetseert deze reus en wekt hem tot leven om de joden in het getto van Praag te beschermen tegen hun vijand. Dat lijkt een slimme zet, maar dit is niet zonder gevaar. De Golem heeft namelijk geen ziel of geweten. Wanneer de Golem op hol slaat, wie of wat kan hem dan nog stoppen?

DE VERTELLING: Gottfrid van Eck presenteert een theatrale vertelling waarin ook zijn eigen ‘monsters’ een rol spelen. Hij kruipt in de huid van een filmexplicateur die zo’n eeuw geleden stomme films van dialogen en commentaar voorzag.

DE FILM:  Er zijn diverse boeken, toneelstukken en films aan de legende van de Golem gewijd. Vanavond wordt het verhaal in beeld gebracht in zwijgend, expressionistisch zwart-wit. Deze film is leidraad geworden voor een kleurrijke, muzikale vertelling.

DE MUZIEK: Trio Wilde Eend (www.wilde-eendproducties.nl) speelt bij ‘De Golem’ eigen composities, klezmer- en zigeunermuziek en ook enkele modern-klassieke werken. Deze muzikale composities versterken de filmbeelden.

Uitvoerenden  : Trio Wilde Eend
Kosten:              : Vrijwillige bijdrage na afloop

Wilt u zich aanmelden? Dan kunt u een bericht sturen naar marry43@live.nl. Wilt u hierbij aangeven om welke activiteit het gaat, met hoeveel personen u wilt komen en of u vervoer aanbiedt of graag opgehaald wilt worden?