2. De poppenspeler van Warschau

Datum/Tijd
Date(s) - 09/10/2022
20:00 - 22:00

Locatie
De Voorhof

Categorieën


Valt er ooit iets te leren van een oorlog? En hoe blijf je overeind als je er middenin zit? Trio Wilde Eend speelt het verhaal van de joodse tiener Mika Hernsteyn die tijdens de Tweede Wereldoorlog in het getto van Warschau moest overleven. In alle ellende weet Mika met zijn poppenspel mensen wat vrolijkheid én hoop te bieden. Levens van vriend en vijand in het getto verweven zich. Een vertelling over hoe de hoop levend blijft, zelfs in tijden van oorlog en chaos.

Dit grotendeels waargebeurde verhaal krijgt ook kleur door ontroerende Oost-Europese melodieën en meeslepende improvisaties op viool, accordeon en klarinet.

 

Inloop met koffie v.a. 19.30 uur. De voorstelling duurt 75 minuten. Na afloop is er een hapje en drankje en gelegenheid om na te praten.

U kunt zich opgeven met het vertrouwde formulier dat u in het Gele Boekje vindt, of via aanmeldengeleboekje@gmail.com. Wilt u bij het aanmelden doorgeven: uw naam, telefoonnummer, e-mail adres, woonplaats, met hoeveel personen u komt en of u vervoer wenst of vervoer aanbiedt?