De wereld op je bord

Datum/Tijd
Date(s) - 17/10/2018
20:00 - 22:00

Locatie
De Vloedschuur

Categorieën Geen Categorieën


lezing en gesprek

De wereld op je bord – over de waarden van voedsel

De laatste jaren horen en lezen we veel over ons eten. Steeds meer mensen worden zich ervan bewust dat ze van hun dagelijkse boodschappen maar weinig weten. Welk verhaal steekt achter de producten? Uit welke delen van de wereld komen ze vandaan? Hoe duurzaam zijn ze verbouwd, verwerkt en vervoerd? ‘Je bent wat je eet’ is een veel gebruikte term en niet zonder reden, want wat we in onze mond stoppen geeft aan hoe we in het leven staan.

Tjirk van der Ziel vertelt hoe eten alles met onze identiteit en waarden te maken heeft. Zo verbindt voedsel ons met de natuur, maar ook met onze medemens dichtbij en veraf. Hij laat zien dat in de Bijbel verrassende wijsheden staan die ook vandaag in onze moderne wereld van toepassing zijn…

We willen graag een gezondere wereld: als consument kunnen we daarin het verschil maken.

Tjirk van der Ziel vertelt hoe voedsel alles met onze kernwaarden te maken heeft en laat tevens zien dat in de Bijbel verrassende wijsheden staan die ook vandaag, en in onze situatie van toepassing kunnen zijn.

Tjirk van der Ziel is docent aan de Christelijke Hogeschool Ede en werkt tevens als onderzoeker bij The Food Research Company.

U kunt zich voor deze activiteit hier aanmelden.