Harderwijk, een juweeltje…

Datum/Tijd
Date(s) - 11/10/2017
09:15

Categorieën Geen Categorieën


excursie

Het bezoek aan ’De Oude Synagoge’ van Harderwijk kan op dit moment helaas niet doorgaan wegens ziekte van de Harderwijker gids. Er wordt in overleg een nieuwe datum gezocht in het voorjaar. Het programma zal dan hetzelfde zijn.

 Tot aan de Tweede Wereldoorlog (WO II) diende dit pand als synagoge voor de joodse bevolking van Harderwijk en omstreken. Na de wegvoering van de Joden door de Duitsers is hun inboedel opgeslagen in dit gebouw. De officiële ontbinding van de joodse gemeente was in 1947  en daarna werd het pand voor verschillende doeleinden gebruikt; vanaf 2003 is het een inloophuis. De naam is blijven bestaan.

We bezoeken dit gebouw. We worden ontvangen met koffie en koek. Vervolgens luisteren we naar het verhaal van de sjoel en bekijken we de onlangs geopende herinneringswand met foto’s van personen en gebouwen uit WO II.

Kennismaking met oud Harderwijk            Harderwijk

 We gebruiken de lunch in de sjoel en maken daarna, onder leiding van een gids, een wandeling door de oude binnenstad met speciale aandacht voor het joodse erfgoed.

Datum             : Woensdag 11 oktober

Tijd                  : 9.15 uur per auto vanaf de Rank te Zetten

Bijdrage          : € 5 per persoon

 Na aanmelding ontvangt u bericht over de nodige afspraken.

Wim de Zeeuw organiseert deze excursie. Hij is lid van de Rank en leidt alle vele jaren voor V&T een excursie naar het joodse erfgoed in Nederland.

Wilt u zich opgeven voor deze activiteit, klikt u dan op aanmelden.