Maria in de kunst

Datum/Tijd
Date(s) - 09/12/2020
20:00 - 22:00

Locatie
De Voorhof

Categorieën Geen Categorieën


Maria. In de vroegchristelijke kunst was haar positie uiterst bescheiden, zeker vergeleken met de overvloed aan prachtige Madonna’s uit latere eeuwen. Zij werd echter al snel het symbool van de (rooms-katholieke) Kerk. Wie was zij eigenlijk, deze Maria, de moeder van Jezus, over wie in de Bijbel niet eens zo heel veel staat geschreven, maar des te meer in andere geschriften? De onbevlekt ontvangen Maria, maagdelijke Maria, moederlijke Maria, Maria als symbool van de Kerk, Maria als draagster van Christus, Maria als Middelares, Zetel van Wijsheid, Koningin van de Hemel, Rozenkrans-Maria, Moeder van Barmhartigheid, Mantel-Maria, treurende Maria, Vrouw uit de Apocalyps, Venus of Madonna…

Eeuwenlang speelde zij in prachtige kunstwerken en ontroerende muziek een hoofdrol – en nog steeds. In de Protestante kerken is zij echter wat uit zicht geraakt. Misschien kunnen wij haar op deze met kunst en muziek omklede lezing opnieuw leren kennen.

Marijke van Dijk verzorgt deze avond. Zij is kunsthistoricus en beeldend kunstenaar en lid van PKN-gemeente De Voorhof.

U kunt zich hier Aanmelden voor deze activiteit

Wilt u bij het aanmelden doorgeven: uw naam, telefoonnummer, woonplaats, met hoeveel personen u komt en of u vervoer wenst of vervoer aanbiedt?