Nieuw Heilig

Datum/Tijd
Date(s) - 03/11/2016
20:00 - 22:00

Locatie
Ons Gebouw

Categorieën Geen Categorieën


over hedendaagse inspiratie 

lezing en presentatie

In het in 2015 geleden verschenen  boek Nieuw Heilig  (Skandalon) gaan Jeroen Jeroense Nieuw heiligen Theo Overduin op zoek naar een nieuwe beleving van heiligheid in de hedendaagse maatschappij. Het is een verslag van een inspirerende rondreis die een ieder aan het denken zet over wat ‘heilig’ kan betekenen in onze huidige tijd en seculiere omgeving.

Wat is voor jou heilig? Waar laat het heilige zich vinden in het leven van alledag? Deze en andere vragen stelden zij aan een breed scala van mensen uit Nederland en Vlaanderen. De zeventien mensen variëren van bekende Nederlanders tot onbekende, gewone burgers. Van gelovig tot atheïst. Jong en oud. De Nijmeegse theoloog Peter Nissen, die het voorwoord schreef, zegt er dit over: Niets is heilig uit zichzelf en niets is heilig voor iedereen. Iets wordt heilig omdat mensen er die betekenis aan toekennen.

 In de lezing en presentatie geven de auteurs een boeiende weergave van de inspirerende gesprekken en een eerste schets van wat vandaag als heilig wordt ervaren. Daarnaast zal op interactieve en verrassende manier het Allerheiligenspel worden gespeeld en kunt u (met korting) ter plekke een door de auteurs gesigneerd exemplaar van het boek aanschaffen.

Nieuw heilig 2

Jeroen Jeroense is predikant van de Protestantse Gemeente Elst en schreef verschillende boeken over spiritualiteit.
Theo Overduin is kerkenraadslid van dezelfde gemeente en betrokken bij diverse vernieuwings- en verandertrajecten binnen de overheid.

Wilt u zich aanmelden? Dan kunt u een bericht sturen naar marry43@live.nl. Wilt u hierbij aangeven om welke activiteit het gaat, met hoeveel personen u wilt komen en of u vervoer aanbiedt of graag opgehaald wilt worden?