Nog eens Amsterdam

Datum/Tijd
Date(s) - 16/10/2019
Hele dag

Categorieën Geen Categorieën


EXCURSIE

Midden in de voormalige Joodse buurt prijkt de Portugese Synagoge. Toen de Esnoga of kortweg Snoge in 1675 ingewijd werd, was het de grootste synagoge ter wereld. Wie binnenstapt in dit gebouw van sober baksteen, wordt verrast door het ruimtelijke en lichte interieur met blinkende koperen kroonluchters en kandelaren. De kaarsenhouders bieden plaats aan enkele duizenden kaarsen, na al die jaren nog steeds de enige verlichting. Met behulp van de audiotour aldaar horen wij veel over het gebouw en haar historie.

Nergens in Amsterdam vind je een zeventiende-eeuws monument waar het interieur zo mooi intact is gebleven. Het ontwerp van de synagoge refereert aan de legendarische tempel van Salomo in Jeruzalem.

De lunch gebruiken we in het Joods Historisch Museum. Daarna maken we een wandeling door de oude Joodse buurt.

Reis-, entree- en lunchkosten zijn voor eigen rekening. De museumjaarkaart is geldig, anders is de entreeprijs € 17. Deelnemers krijgen per e-mail verdere mededelingen over reistijden en bijkomende kosten. Reis indicatie: Vertrek station Zetten of Rhenen (na 9.00 uur)

Wim de Zeeuw organiseert deze excursie. Hij is lid van de Rank en leidt al vele jaren voor VIS excursies naar het Joodse erfgoed in Nederland. Rob Kalle is onze gids in Amsterdam.

U kunt zich hier Aanmelden voor deze activiteit

Wilt u bij het aanmelden doorgeven: uw naam, telefoonnummer, woonplaats, met hoeveel personen u komt en of u vervoer wenst of vervoer aanbiedt?