Pelgrimsverhalen

Datum/Tijd
Date(s) - 03/10/2019
20:00 - 22:00

Locatie
Hervormde Kerk Hemmen

Categorieën Geen Categorieën


INSPIREREN

Vanaf deze hoogte overzie ik de leegte van het landschap rondom waarin een enkele vergeten boom die aan het niets gestalte geeft. Een plek in de eindeloosheid waar herinneringen en andere vluchtigheden even kunnen landen om dan uit te lopen naar een verre verte.

Was een pelgrim niet juist een heel ouderwets figuur? Een soort middeleeuws bedelaarspersoon, fanatiek katholiek en wereldvreemd. Integendeel…

Het ene moment verlangt de huidige pelgrim naar stilte in de tocht, het volgende moment ontstaat er een gesprek met andere pelgrims. Pelgrims willen zowel anderen ontmoeten als zichzelf. Ze wisselen tussen een bewondering van ongerepte natuur naar de waardering van cultuur; ze wisselen tussen stilstaan en doorlopen/doorfietsen; tussen historisch bewustzijn en een ingebed zijn in de huidige maatschappij. Of je nu naar Santiago de Compostella, naar Rome gaat of naar……., de reis ernaar toe is belangrijker dan de aankomst.

Maarten van Woerden, Frank en Alike Kloosterman en Trudy Bennis – de Jager nemen u graag mee op hun pelgrimstochten naar Rome, Santiago de Compostela en Trondheim.

Zij delen graag hun drijfveren, verhalen, bijzondere momenten en ontmoetingen die zij tijdens hun tochten hebben mogen ervaren.

Maarten, Frank en Alike zijn gemeenteleden van De Voorhof te Kesteren. Trudy is lid van de werkgroep VIS namens gemeente Hemmen.

U kunt zich hier Aanmelden voor deze activiteit

Wilt u bij het aanmelden doorgeven: uw naam, telefoonnummer, woonplaats, met hoeveel personen u komt en of u vervoer wenst of vervoer aanbiedt?