Schilderen met wol

Datum/Tijd
Date(s) - 02/03/2019
09:30 - 14:00

Locatie
De Voorhof

Categorieën Geen Categorieën


creatieve workshop

Deze activiteit kan op de geplande datum helaas niet doorgaan. Degenen die zich hebben opgegeven, krijgen bericht over de nieuw te kiezen datum.

Ergens blijft wel eens een tekst, een lied of gedachte hangen die we vast willen houden. Deze kunnen we uitschrijven en bewaren, maar we kunnen ze ook op een creatieve manier uitbeelden en bewaren.

wolDat wat ons geraakt heeft, gaan we deze dag omzetten in wol. We maken van witte Merinowol een opzet voor een eigen schilderij in ongeveer A4 formaat. We leren hoe we wol moeten trekken om een samenhangend geheel als ondergrond te krijgen. Daarop

‘verven’ we met kleine plukjes gekleurde wol onze eigen afbeelding. Wanneer we met de droge wol een mooie compositie gemaakt hebben, gaan we met water en zeep de wol vervilten. Door wrijving met de hand en door het rollen van het werkstuk haken de wolvezels in elkaar en hebben we aan het eind van de workshop onze eigen vilten schilderij.

Na afloop delen we met elkaar de verhalen achter onze composities en maken we foto’s van de gemaakte schilderijen.

Meenemen: een oude handdoek en eventueel een water- afstotend schort. De materiaalkosten bedragen €5,–. Lunch is niet inbegrepen, dus neemt u ook zelf iets te eten mee.

Marjon Bosch is kerkelijk werker in de Voorhof te Kesteren en heeft ervaring met diverse creatieve werkvormen

U kunt zich voor deze activiteit hier aanmelden.