Wie was Lucas?

Datum/Tijd
Date(s) - 20/01/2022
20:00 - 22:00

Locatie
De Rank

Categorieën Geen Categorieën


In verband met de onzekere situatie rond Covid-19 is de avond Wie is Lucas verplaatst naar donderdagavond 31 maart. Locatie en tijdstip blijven hetzelfde. 

In de Bijbel staan vier beschrijvingen van het leven, het sterven en de opstanding van Jezus, de vier evangeliën. Elke beschrijving is anders. Er zijn overeenkomsten en verschillen tussen de evangeliën. Ieder jaar staat een ander evangelie op het oecumenisch leesrooster voor de kerkdiensten. In 2022 is dat het evangelie naar Lucas.

De schrijver van het evangelie van Lucas heeft ook het boek ‘Handelingen van de apostelen’ geschreven. Hij heeft een tijd lang meegereisd met Paulus. Hij was daardoor nauw betrokken bij het ontstaan van de eerste christengemeenten buiten Israël. Daarom legt hij andere accenten in zijn beschrijving van Jezus dan de andere evangelieschrijvers.

We gaan kennismaken met de schrijver en ontdekken de bijzonderheden in dit evangelie vanuit de vragen:

Wie was Lucas? Waarom schreef hij zijn evangelie?

Hanja van Essen verzorgt deze lezing. Zij is predikant in de protestantse gemeente De Rank te Zetten.

U kunt zich hier Aanmelden voor deze activiteit

Wilt u bij het aanmelden doorgeven: uw naam, telefoonnummer, woonplaats, met hoeveel personen u komt en of u vervoer wenst of vervoer aanbiedt? Wanneer u de lezing digitaal wilt bijwonen, dient u dit te vermelden, en uw email adres op te geven. Nadere details volgen na opgave.