10. Theatervoorstelling ‘Systeem loopt vast’

Datum/Tijd
Date(s) - 26/05/2024
20:00 - 22:00

Locatie
De Voorhof

Categorieën


Een keerpunt in de wereldgeschiedenis: oorlog is terug in Europa. En daarmee kou, angst en onzekerheid. Oorlog is van alle tijden. Ook als we niet zelf moeten vluchten: wat staat ons te wachten? Is er nog voldoende voedsel, nog genoeg warmte? Jan Marten de Vries vraagt zich in deze voorstelling af hoe zijn moeder ondanks kou en honger concentratiekampen wist te overleven. En Mehmet Polat vertelt hoe zijn vader zich, ouderloos, als jongetje wist te handhaven.

   

Een prachtige theatervoorstelling met liederen van Jan Marten zelf, aangevuld met enkele van Jaques Brel, Toon Hermans, Leonard Cohen, en muziek van de in Kiev geboren componist Reinhold Glière (1875-1956). Liederen over vluchten, oorlog, donkerte en koude. En ons antwoord daarop: muziek maken, verhalen vertellen. Daar win je de wereld niet mee, maar het helpt misschien om een gevoel van rust te brengen, een stukje vrede op de vierkante meter, voor even. Een begin, geen eind.

Jan Marten de Vries – zang, piano en diverse instrumenten
Elianne Ardts – cello en zang
Mehmet Polat – ud (‘Turkse luit’)

U kunt zich opgeven met het vertrouwde formulier dat u in het Gele Boekje vindt, of via aanmeldengeleboekje@gmail.com. Wilt u bij het aanmelden doorgeven: uw naam, telefoonnummer, e-mail adres, woonplaats, met hoeveel personen u komt en of u vervoer wenst of vervoer aanbiedt?