9. Stiltedag

Datum/Tijd
Date(s) - 20/04/2024
Hele dag

Locatie
Protestantse Kerk Driel

Categorieën


De Communiteit van Grandchamp (Zwitserland), is een zusterklooster gesticht door vrouwen uit protestantse kerken. Net als de broeders van Taizé zijn de zusters oecumenisch georiënteerd en komen ze uit diverse kerken en landen. De kern van hun leven is het gebedsleven (gemeenschappelijk en persoonlijk gebed en meditatie van het Woord, stilte en ‘woestijntijd’). Naast het gebedsleven is het ontvangen van gasten voor retraites heel belangrijk. De dagindeling van de zusters verloopt volgens een ritme dat gekenmerkt wordt door vaste tijdstippen van gebed, contemplatie en werken, veelal in stilte.

Wij volgen op deze stiltedag hetzelfde dagritme als de zusters. Het werken bestaat uit het bereiden van de maaltijd en een creatieve activiteit. In de middag is een Lectio Divina (bijbellezing) en een stiltewandeling. Na de avondmaaltijd is er een meditatie.

De hele dag stilte? Soms lukt dat niet en kan het belangrijk zijn om wel te spreken. Spreken kan in het verlengde liggen van de verstilling op deze dag. Er is altijd een gesprek mogelijk met de begeleiding, of al wandelend met een andere deelnemer. Het mooiste is om de hele dag mee te maken. In overleg kunt u wat later komen, of wat eerder weg gaan.

Ds. Ella Kamper leidt de stiltedag. Zij is predikant van PG Driel en de Vloedschuurgemeente. Het maximum aantal deelnemers aan deze stiltedag is 15.

U kunt zich opgeven met het vertrouwde formulier dat u in het Gele Boekje vindt, of via aanmeldengeleboekje@gmail.com. Wilt u bij het aanmelden doorgeven: uw naam, telefoonnummer, e-mail adres, woonplaats, met hoeveel personen u komt en of u vervoer wenst of vervoer aanbiedt?