Artemisia

Datum/Tijd
Date(s) - 14/10/2021
20:00 - 22:00

Locatie
De Voorhof

Categorieën Geen Categorieën


Artemisia Gentileschi (1593-1653) verwezenlijkt in het zeventiende-eeuwse Italië een succesvolle, professionele carrière als kunstenares, wat voor vrouwen in die tijd beslist opmerkelijk te noemen is. Zij is een leerling van haar vader, de begaafde schilder en vriend van Caravaggio: Orazio Gentileschi.

Artemisia’s Bijbelse taferelen onderscheiden zich echter van die van haar vader door hun uitgesproken dramatische karakter en hun vrouwelijk perspectief.

 

 

 

 

Artemisia Gentileschi, Maria Magdalena (ca. 1620)

 

Kunsthistoricus en beeldend kunstenaar Marijke van Dijk vertelt in de lezing Artemisia over het leven en werk van deze boeiende, begaafde maar ook raadselachtige vrouw. Marijke is lid van de Werkgroep VIS namens de Voorhofgemeente in Kesteren.

De lezing sluit aan bij de tentoonstelling Artemisia. Vrouw en Macht, die vanaf 26 september 2021 te zien is in het Rijksmuseum Twenthe (Enschede).

U kunt zich hier Aanmelden voor deze activiteit

Wilt u bij het aanmelden doorgeven: uw naam, telefoonnummer, woonplaats, met hoeveel personen u komt en of u vervoer wenst of vervoer aanbiedt? Wanneer u de lezing digitaal wilt bijwonen, dient u dit te vermelden, en uw email adres op te geven. Nadere details volgen na opgave.