7. LICHT! Museum KRONA

Datum/Tijd
Date(s) - 24/02/2023
13:30 - 17:00

Locatie
Museum KRONA

Categorieën


In Museum Krona (voormalig Museum voor Religieuze Kunst) is van 11 december 2022 tot 10 april 2023 een thematische expositie over LICHT. Licht, aanwezig en toch ongrijpbaar, is al eeuwenlang symbool voor het spirituele. De betekenis van licht wordt in deze tentoonstelling geïllustreerd met prachtige kunstwerken vanaf de middeleeuwen tot heden. Eigentijdse kunstenaars als James Turrell, Olafur Eliasson, Ann Veronica en de Children of the Light laten ons het licht letterlijk ervaren.

Museum KRONA is gevestigd in het mooie klooster in Uden. Ontvangst is om 13.30 uur in museumcafé de Refter met koffie/thee en wat lekkers.

Vervolgens zal kunsthistoricus Marijke van Dijk u rondleiden door de tentoonstelling en vertellen over de thematiek van het licht en de verschillende werken en hun makers.

Vervoer dient u zelf of onderling te regelen. Wie een museumkaart heeft, graag meenemen om de toegangskosten te drukken. Reiskosten en consumpties zijn voor eigen rekening. Wilt u bij opgave vermelden of u kunt rijden of wilt meerijden? Maximum aantal deelnemers: 30.

U kunt zich opgeven met het vertrouwde formulier dat u in het Gele Boekje vindt, of via aanmeldengeleboekje@gmail.comWilt u bij het aanmelden doorgeven: uw naam, telefoonnummer, e-mail adres, woonplaats, met hoeveel personen u komt en of u vervoer wenst of vervoer aanbiedt?