Een diepe voor in de aarde

Datum/Tijd
Date(s) - 24/03/2022
20:00 - 22:00

Locatie
De Voorhof

Categorieën Geen Categorieën


In veel kerken is een kruisweg te vinden met veertien staties, die het lijdensverhaal van Jezus illustreren. Dit verhaal kan echter ook gezien worden als een metafoor voor een aardse, menselijke levensweg van geboorte, bloei, dood en nieuwe lente. Een verhaal dat niet kerk-breed, maar universeel, mens-breed verteld kan worden.

Uitgaande van dit gegeven maakten schrijver Steven van Campen en kunstenaar Marijke van Dijk het boek Een diepe voor in de aarde. Weg van mensen. Veertien kruiswegstaties in woord en beeld. Het boek kwam in 2008 uit en sindsdien reizen de veertien staties door het hele land. Een diepe voor in de aarde geeft een intiem beeld van menselijk lijden, ongeacht tijd, cultuur, geloofsovertuiging of politiek.

In de veertigdagentijd van 2022 zijn de veertien werken van Een diepe voor in de aarde te zien in de Voorhof te Kesteren.

Kunsthistoricus en beeldend kunstenaar Marijke van Dijk vertelt over Een diepe voor in de aarde: een persoonlijk verhaal in woord en beeld, over een universele zoektocht. Marijke is lid van de Werkgroep VIS namens de Voorhofgemeente in Kesteren.

U kunt zich hier Aanmelden voor deze activiteit

Wilt u bij het aanmelden doorgeven: uw naam, telefoonnummer, woonplaats, met hoeveel personen u komt en of u vervoer wenst of vervoer aanbiedt? Wanneer u de lezing digitaal wilt bijwonen, dient u dit te vermelden, en uw email adres op te geven. Nadere details volgen na opgave.