Koningsoord, op bezoek bij de zusters Trappistinnen

Datum/Tijd
Date(s) - 01/04/2017
14:00 - 18:00

Categorieën Geen Categorieën


excursie

Deze excursie is zeer in trek! Zozeer zelfs, dat er geen deelnemers meer bij kunnen. Aanmelden is daarom niet meer mogelijk.

 Bent u nieuwsgierig naar het leven van kloosterlingen?
Wat houdt het in? Wat inspireert hen?
Op hun website verwoorden de zusters van de Abdij Konings-oord het als volgt:

Stilte en gebed vormen het hart van ons bestaan.
Als gemeenschap voelen we ons samen geroepen rond Christus door met elkaar te groeien in menswording, in liefde.
Al zoekend is er de beweging om de dynamiek van de Geest in deze tijd op het spoor te komen en te volgen.

koningsoordHet God-zoeken in gebed, lezing en arbeid (o.a. in de boek-binderij) beleven we in een evenwicht van eenzaamheid en gemeenzaamheid. Graag laten wij u hier iets proeven van ons gemeenschappelijk leven en werken.

 Voor deze kennismaking is er een middagprogramma, waarin we iets kunnen meemaken van het dagelijks leven van deze kloosterzusters. We beginnen de middag met de Noen (een korte middagdienst); daarna is er een film (DVD) en aansluitend een gesprek met een van de zusters. We sluiten de middag af met het bijwonen van een Vesper met aansluitend de stiltemeditatie. Er is gelegenheid voor het drinken van koffie of thee en ook kan de abdijwinkel worden bezocht.

Wie zich opgeeft voor deze excursie ontvangt vooraf een routebeschrijving. Wellicht kan er samengereden worden.
Voor deze excursie vragen wij een bijdrage van € 4.00 per persoon.

De orde van de Cisterciënzers, waaraan deze Trappistinnen zijn verbonden, is in 1098 in Frankrijk ontstaan en kwam al voor 1200 naar de noordelijke Nederlanden. Vanuit  Berkel-Enschot zijn de zusters in 2009 naar Oosterbeek verhuisd.

Wilt u zich aanmelden? Dan bent u helaas te laat. De excursie is geheel volgeboekt. Wij zien u graag bij een andere activiteit.