Kruisweg

Datum/Tijd
Date(s) - 13/02/2021 - 05/04/2021
Hele dag

Locatie
De Voorhof

Categorieën Geen Categorieën


De tentoonstelling van Een diepe voor in de aarde, een serie kruiswegstaties in beeld en woord die vanaf 13 februari in de Voorhof te zien zou zijn, is verplaatst naar de veertigdagentijd van 2022.  In plaats van de tentoonstelling dit jaar, is een meditatieve impressie van het werk gemaakt in de vorm van een korte film. U kunt deze HIER bekijken. De film is ook te bekijken via de Kerkdienst Gemist pagina van de Voorhof . Het bijbehorende boek, Een diepe voor in de aarde. Weg van mensen, is momenteel bij Uitgeverij Skandalon in de aanbieding.

‘Een diepe voor in de aarde’  is een serie van veertien schilderingen en gedichten, gemaakt door kunstenares Marijke van Dijk in samenwerking met schrijver Steven van Campen. Het werk is geïnspireerd op de klassieke kruisweg, maar de thema’s die dit verhaal aanreikt, blijken  zeer actueel: zij verbeelden de levensweg die ieder van ons op aarde gaat, de kringloop van geboorte, bloei, dood en nieuwe lente.

Meer informatie over Een diepe voor in de aarde vindt u HIER.

De veertien werken en het bijbehorende boek zullen in de veertigdagentijd van 2021 te zien zijn in De Voorhof te Kesteren.