Meervoudig religieus

Datum/Tijd
Date(s) - 28/01/2021
20:00 - 22:00

Locatie
De Voorhof

Categorieën Geen Categorieën


Vanwege de voortdurende strenge lockdown, én een avondklok, is de lezing van Joantine Berghuijs opgenomen. De lezing was t/m 10 februari te bekijken via Kerkdienst Gemist. Vragen n.a.v. de lezing zijn naderhand per email beantwoord.. 

Veel Nederlanders laten zich tegenwoordig inspireren door meer dan één religie.

Religiewetenschapper Joantine Berghuijs bestudeerde dit onderwerp in samenwerking met de hoogleraren Manuela Kalsky (theoloog) en André van der Braak (filosoof en zenleraar). Om hoeveel ‘meervoudig religieuze’ mensen gaat het eigenlijk in Nederland? Welke religies worden gecombineerd? Hoe komen mensen ertoe om uit meerdere religies te putten en welke betekenis hebben die religies in hun leven? Hoe zit het met religieuze trouw? Wat is de relatie tussen meervoudige religiositeit en de afname van kerklidmaatschap? In de lezing zullen bovenstaande vragen aan de orde komen.

Joantine Berghuijs is onderzoeker op het gebied van hedendaagse religie en nieuwe vormen. Zij is auteur van het boek Meervoudig religieus: Spirituele openheid en creativiteit onder Nederlanders.

U kunt zich hier Aanmelden voor deze activiteit

Wilt u bij het aanmelden doorgeven: uw naam, telefoonnummer, woonplaats, met hoeveel personen u komt en of u vervoer wenst of vervoer aanbiedt?