Thomas a Kempis – Wat weet u van hem?

Datum/Tijd
Date(s) - 23/04/2016
Hele dag

Categorieën Geen Categorieën


Er is in Nederland vrijwel geen stad zonder een Thomas a Kempisstraat. Er wordt beweerd dat Thomas’ boek ´De navolging van Christus´ het meest gelezen christelijke boek is. Het is bekend dat Koning Willem 1 dit boek op zijn sterfbed las. Bill Clinton schrijft in zijn memoires dat hij dit boek in een moeilijke periode ’s avonds in Het Witte Huis ter hand nam. De bekende Hemmens-Zettense dominee O.G. Heldring werd door ditzelfde boek geïnspireerd. En bij de beroemde detectiveschrijfster Agatha Christi schijnt het boek op haar nachtkastje te hebben gelegen. Trouwens, misschien herinnert menigeen zich dat het boek in hun jeugd ook werd gelezen.

Thomas a Kempis was een kloosterling die in de late Middeleeuwen in Zwolle woonde. Hij behoorde tot de beweging de Moderne Devotie. Maar wat is er verder over hem te vertellen en wat maakt zijn boek zo boeiend tot op de dag van vandaag?

Naast de inleiding op 19 april is er deze excursie naar Zwolle met een rondleiding (kosten 10 Euro) langs de plaatsen die nog steeds van Thomas en zijn geschiedenis getuigen.

Ds. Mariska van Beusichem, predikant van de Vluchtheuvel-gemeente en voorzitter van de Zwolse Stichting Thomas a Kempis www.thomasakempiszwolle.nl, houdt de inleiding en leidt de excursie.

Vertrek zaterdag naar Zwolle nog nader af te spreken met de deelnemers.

Bookings

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.