2. Streetpastor Max

Datum/Tijd
Date(s) - 08/11/2023
20:00 - 22:00

Locatie
Het Zendingslokaal

Categorieën


wanneer je de hongerige schenkt
wat je zelf nodig hebt
en de verdrukte gul onthaalt,
dan zal je licht in het donker schijnen,
je duisternis wordt als het licht van het middaguur.

(Jesaja 58:10)

We leven in een samenleving waar het recht van de sterkste geldt. Je verdient respect door het hebben van een goede opleiding en een baan met groeimogelijkheden. Een voorbeeld daarvan zijn vaak de gesprekken op verjaardagen. Herkenbaar?

Wat doe je als christen met de ongure types op straat, met de dronkaards, verslaafden op straat? Geldt Gods opdracht werkelijk voor mensen die er, soms maar niet altijd, zelf voor kiezen om zonder uitkering, zonder onderdak op straat te verblijven? Mensen die zich niet willen laten helpen?

wie – Streetpastor

Streetpastor Max doet zijn werk op straat, tussen deze mensen. Hij laat zich hierbij graag leiden door zijn bijzondere Reisleider, Jezus zelf. Jezus leert hem om zijn evenbeeld te herkennen in mannen en vrouwen die verslaafd zijn aan alcohol, heroïne, cocaïne. Mensen die psychisch ziek zijn. Mensen die niet willen of kunnen werken, die stelen en bedriegen, zichzelf verwaarlozen en geen uitzicht meer hebben in hun leven. Hoe kun je geloof in hen stellen ook al hebben zij zichzelf al opgegeven?

Max vertelt deze avond zijn eigen levensverhaal en gaat met u in gesprek over zijn leven en werk als streetpastor in Ede.

U kunt zich opgeven met het vertrouwde formulier dat u in het Gele Boekje vindt, of via aanmeldengeleboekje@gmail.comWilt u bij het aanmelden doorgeven: uw naam, telefoonnummer, e-mail adres, woonplaats, met hoeveel personen u komt en of u vervoer wenst of vervoer aanbiedt?