3. Filmcafé I: Bewogen

Datum/Tijd
Date(s) - 24/11/2023
20:00 - 22:00

Locatie
De Vloedschuur

Categorieën


In het eerste filmcafé wordt de film Bewogen (Noa Zevenbergen, 2021) getoond.

Noa Zevenbergen - Arnhem-Nijmegen en omgeving | professioneel profiel | LinkedIn

‘Bewogen’ is een onderzoek naar de vertaling van herinnering in dans. We kunnen in woorden uiting geven aan onze herinnering, maar hoe doe je dat op een fysieke manier? Door dans, muziek en gesproken woord brengt ‘Bewogen’
herinneringen tot leven.

In deze mozaïekvertelling worden de herinneringen van drie dansers met elkaar vervlochten. Weliswaar persoonlijke herinneringen maar met universele thema’s waarin iedereen zich kan herkennen: vrijheid, verwondering, de nieuwsgierigheid van een kind en het dragen van verlies.

Met de korte documentaire ‘Bewogen’ wil Noa de kijker zich laten verwonderen over de (vertel)kracht van het lichaam in al zijn schoonheid, kwetsbaarheid en rauwheid.

Noa Zevenbergen, regisseur & producent ‘Bewogen’ verzorgt de inleiding en het nagesprek.

U kunt zich opgeven met het vertrouwde formulier dat u in het Gele Boekje vindt, of via aanmeldengeleboekje@gmail.comWilt u bij het aanmelden doorgeven: uw naam, telefoonnummer, e-mail adres, woonplaats, met hoeveel personen u komt en of u vervoer wenst of vervoer aanbiedt?

Filmcafé II is op vrijdagavond 26 januari 2024, zelfde tijd, zelfde plaats. Vertoond wordt dan de film: ‘La Fille inconnue’ (Jean-Pierre en Luc Dardenne, België/Frankrijk, 2016)