8. Heilige natuur en ecologische bekering

Datum/Tijd
Date(s) - 06/04/2024
10:00 - 15:30

Locatie
Het Zendingslokaal

Categorieën


De heilige natuur, Karen Armstrong | 9789021462707 | Boeken | bol.com

In 2022 publiceerde de beroemde Britse theologe Karen Armstrong haar boek ‘De heillige natuur’. Hierin zet zij uiteen hoe we onze relatie met onze natuurlijke omgeving kunnen herstellen. In een tijd van klimaatpessimisme probeert zij een tegengeluid te geven. Zij gaat in haar boek uit van de gebroken relatie van de Westerse mens met de natuurlijke omgeving. Volgens Armstrong komt deze gebrokenheid onder andere voort uit het idee dat de mens boven de schepping staat en de aarde moet onderwerpen. In haar boek probeert zij, ook vanuit andere tradities, een antwoord te formuleren op deze huidige crisis. Daarvoor is een verandering in voelen, denken en handelen noodzakelijk.

Deze dag staat het boek van Armstrong centraal. In de ochtend gaat Marga Zwiggelaar in op het boek van Armstrong en legt zij een verband met andere initiatieven vanuit het christelijk perspectief (Groene Kerken, Laudato Sí, etc.). We gaan met elkaar in gesprek over wat een zogenoemde ‘ecologische bekering’, onze verbinding met de natuur, voor onszelf kan betekenen. Na de lunch gaan we ons daadwerkelijk verbinden met onze omgeving tijdens een wandeling van circa 1,5 uur.

Dominicanes Marga Zwiggelaar houdt zich al vele jaren bezig met natuur, milieu en klimaat, o.a. als ambassadeur voor Laudato Sí, de encycliek van paus Franciscus uit 2015 over de samenhang tussen klimaat, duurzaamheid en armoede wereldwijd.

U kunt zich opgeven met het vertrouwde formulier dat u in het Gele Boekje vindt, of via aanmeldengeleboekje@gmail.com. Wilt u bij het aanmelden doorgeven: uw naam, telefoonnummer, e-mail adres, woonplaats, met hoeveel personen u komt en of u vervoer wenst of vervoer aanbiedt?