Islam en Christendom: hoe verder?

Datum/Tijd
Date(s) - 23/01/2019
20:00 - 22:00

Locatie
Ontmoetingskerk

Categorieën Geen Categorieën


inleiding & gesprek

In het vorige seizoen is in De Voorhof een activiteit georganiseerd in samenwerking met de Raad van Kerken Rhenen-Kesteren. Dat is wederzijds goed bevallen. Daarom dit seizoen een gezamenlijke activiteit in de Ontmoetingskerk.

De islam kan sinds de aanslagen van 11 september rekenen op veel belangstelling. Die aandacht is niet altijd even positief. Mensen maken zich zorgen, en zoeken naar antwoorden op vragen als ‘is de islam wel in te passen in een democratie?’ Christenen stellen de vraag ‘waarom hebben christenen zo weinig rechten in de Arabische wereld?’ De polarisatie neemt toe, aangejaagd door politici als Geert Wilders en de toestroom van vluchtelingen uit Noord-Afrika en het Midden-Oosten. Wat buiten beeld blijft is het verhaal van moslims zelf. Zij maken zich ook zorgen. Kunnen zij nog wel vertrouwen op de overheid als een neutrale partij? En waarom worden moslims hier collectief verantwoordelijk gesteld voor de daden van geweldsplegers elders? Ergens tussen deze polen ligt een kans voor ontmoeting en verdiepende vragen. Odaci zal een korte lezing verzorgen en vervolgens in gesprek gaan met de aanwezigen.

odaciEnis Odaci is spreker, publicist en islamdeskundige. Hij houdt zich actief bezig met de interreligieuze dialoog en zoekt en biedt handvatten om de polarisatie te doorbreken. Ook over de meest gevoelige thema’s, van theologie tot politiek, die tussen gelovigen een rol spelen.

U kunt zich voor deze activiteit hier aanmelden.