Ken je klassiekers

Datum/Tijd
Date(s) - 04/10/2015
19:30 - 22:30

Locatie
De Voorhof

Categorieën Geen Categorieën


De Bijbel is een grote inspiratiebron voor schrijvers, schilders, theatermakers en filmregisseurs. Toch weten nogal wat mensen er tegenwoordig weinig meer van, omdat velen in deze tijd van ontkerkelijking er niet meer mee opgroeien.
Maar ook voor het publiek dat wel bekend is met de Bijbelverhalen, is ‘Ken je klassiekers’ een verrassende en verfrissende nieuwe kijk op voor hen bekende verhalen.

Theatergroep Aluin brengt Bijbelverhalen op een uitdagende manier tot leven en benoemt en passant de verwantschap met de Koran en de Joodse Tenach.
Zonder spot en zonder vroomheid, maar hartstochtelijk en speels, met verwondering en nieuwsgierigheid, en vooral vol van het besef dat de Bijbel een boek is waar je wat van moet weten. Zo loodst Aluin jong en oud door nogal wat verhalen uit het Oude Testament. Zij plaatst oorspronkelijke thema’s in een nieuwe context en geeft daardoor een kijkje in de menselijke ziel. Ze laat zien dat liefde, verlangen en jaloezie oermenselijk en daarom tijdloos zijn.

Als landelijk bekende Theatergroep Aluin uit Utrecht spelen drie jonge acteurs zowel klassieke als originele stukken. Naast eigen producties spelen zij ook coproducties. Zonder uitzondering zijn het oersterke verhalen.

Bookings

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.