Mediteren en Schilderen

Datum/Tijd
Date(s) - 24/04/2021
11:00 - 17:00

Locatie
Ons Gebouw

Categorieën Geen Categorieën


De periode tussen Pasen en Pinksteren is een tijd van blijdschap door de opstanding en het uitzien naar de uitstorting van de Heilige Geest. Met het “Vuur van Pinksteren” in het vooruitzicht, hebben we gekozen voor het thema: ‘Op weg naar het Licht’.

We beginnen met een meditatie waarin we ons openstellen voor een verhaal uit het Johannes Evangelie. We trachten de tekst te ‘proeven’ en vragen ons af wat ons raakt, boeit of prikkelt. Dit alles proberen we in beelden te vangen die ons zullen inspireren en sturen tijdens het maken van een persoonlijk schilderij.

Ervaring met schilderen is niet nodig. Het gaat niet om de techniek maar om wat u uit wilt drukken. Tussendoor is er volop gelegenheid elkaars werk te bekijken, te ervaren. We werken met acrylverf op een doek van 30 x 40 cm. Voor de materialen wordt gezorgd. Neem zelf uw lunch mee. Die nuttigen we op een gezamenlijk moment. Wij zorgen voor koffie en thee tegen de gebruikelijke kosten. De materiaalkosten bedragen € 5,-.

 

 

Kees Roeleveld en Willem Quist zijn de begeleiders. Kees zal aanwijzingen geven bij het schilderen, Willem is lekenbroeder franciscaan en geestelijk assistent en zal de meditatie leiden.

U kunt zich hier Aanmelden voor deze activiteit

Wilt u bij het aanmelden doorgeven: uw naam, telefoonnummer, woonplaats, met hoeveel personen u komt en of u vervoer wenst of vervoer aanbiedt?