Met Horatius langs de Via Appia

Datum/Tijd
Date(s) - 26/02/2019
20:00 - 22:00

Locatie
De Voorhof

Categorieën Geen Categorieën


reisverhaal & proeverij

Al ruim 2000 jaar kan men zonder onderbrekingen van Rome naar Brindisi reizen over de Via Appia.

De dichter Horatius, die in 37 voor Christus voor een diplomatieke missie over deze weg reisde, maakte hiervan een humoristisch reisverslag. We volgen grotendeels deze reis en het verslag van de dichter Horatius. Een unieke (imaginaire) reis met onderweg fascinerende steden zoals Beneventum, tempels, als de spectaculair gelegen tempel van Iuppiter Anxur in Terracina, grafmonumenten waaronder de beroemde Rapolla-sarcofaag en het zogenaamde graf van Cicero, opgravingen als Minturnae en natuurlijk prachtige stukken van de antieke Via Appia zelf.

appiaDe reis voert ons door de olijfgaarden van Apulië en het onherbergzame Lucanië naar de rijke kust van Campanië en via de kiwiplantages van Latium naar de muren van het oude Rome.

Uiteraard kunt u proeven van de wijnen en bijzondere hapjes uit de streken waar Horatius doorheen reisde onderweg naar Brindisi.

Rolf en Inge Smit kochten in 2001 een ruïne in dit gebied die zij ombouwden tot hun B&B Ca’Beto en zij verzorgen al bijna 30 jaar culturele reizen in heel Italië. Zie www.marchevakanties.nl

U kunt zich voor deze activiteit hier aanmelden.