Tien Bijbelse vrouwen

Datum/Tijd
Date(s) - 22/10/2020
20:00 - 22:00

Locatie
Vluchtheuvelkerk

Categorieën Geen Categorieën


Zeg me, wie ben je…  Joodse mystiek – vrouwenwijsheid

Wie zijn ze toch, die Bijbelse vrouwen? Ze worden meestal benoemd als ‘vrouw-van’. Maar is er niet meer te vinden? Magda van der Ende ging op zoek naar de betekenis van een tiental Bijbelse vrouwen. Zij geeft les in kabbala, die werkt met de levensboom als drager voor overdracht van kennis en wijsheid. Kabbala, ‘het ontvangen’, verwijst naar de joodse en tegelijkertijd universele mystieke traditie. Verhalen over Bijbelse vrouwen worden in haar boek ‘Zeg me, wie ben je’ beschreven en geduid als archetypen van de psyche. Zo komt de gelaagdheid van de verhalen in zicht.

Ze gaat kort in op de essentie van verschillende vrouwen en vertelt een enkel verhaal. Wie weet wordt de Esther, Sarah of Rebekka in u aangeraakt.

 

 Magda van der Ende (1947) studeerde theologie in Utrecht en Cluj/Kolozsvár (Roemenië). Sinds eind jaren tachtig houdt ze zich intensief met kabbala bezig. Haar inspiratie daartoe waren de Chassidische vertellingen van Martin Buber.

 

U kunt zich hier Aanmelden voor deze activiteit

Wilt u bij het aanmelden doorgeven: uw naam, telefoonnummer, woonplaats, met hoeveel personen u komt en of u vervoer wenst of vervoer aanbiedt?