Uit de kunst!

Datum/Tijd
Date(s) - 30/01/2020
20:00 - 22:00

Locatie
De Voorhof

Categorieën Geen Categorieën


KIJKEN EN BELEVEN

Bijbelse verhalen leveren prachtige kunst op, die mensen diep kan ontroeren, maar ook kan verontrusten. Kunst die ook rake vragen kan oproepen, of de wenkbrauwen doet fronsen.

Wat vertellen beelden uit de kunst ons over Bijbelverhalen?
En wat zeggen ons persoonlijk die beelden, die voorbij het Woord gaan?

Kijk uw ogen uit en ga het gesprek aan in deze kijk- en gesprekskring over boeiende Bijbelverhalen en kunst. Het vervolg van deze avond zal zijn op 6 februari.

Marijke van Dijk is kunsthistoricus en beeldend kunstenaar. Zij zal de serie avonden ‘Uit de kunst!’ van Marieke Muijen overnemen. Wanneer je bedenkt dat het allergrootste deel van de Westerse kunst een bijbelse achtergrond heeft, is duidelijk dat er onder zo’n noemer veel te kijken valt. Marijke neemt u graag mee op reis door de kunstgeschiedenis, om in vogelvlucht te laten zien hoe de bijbel verbeeld wordt in prachtige, ontroerende, maar soms ook schokkende en onbegrijpelijke kunstwerken. Bekende en onbekende bijbelverhalen, oude en moderne kunst, middeleeuwse manuscripten en moderne kruiswegen, maar ook thema’s als beelden van God en Jezus (…en hoe zit het dan met het beeldverbod?) zullen aan de orde komen. U bent van harte welkom bij deze kijk- en luisterbelevenis!

In aansluiting op deze kring is er vrijdag 6 maart 2020 een excursie naar het Museum Catharijne Convent in Utrecht.

U kunt zich hier Aanmelden voor deze activiteit

Wilt u bij het aanmelden doorgeven: uw naam, telefoonnummer, woonplaats, met hoeveel personen u komt en of u vervoer wenst of vervoer aanbiedt?